Brazilië lanceert een online platform om opgeschort werk in staten en gemeenten te monitoren

Staten en gemeenten kunnen nu aan de federale overheid aangeven welke opgeschorte werken prioritair moeten worden hervat. Het platform Mãos à Obra (Aan het Werk), een monitoringsysteem waarmee lokale autoriteiten een database van bevroren of lopende projecten in hun regio’s kunnen bijwerken, is gelanceerd. Dat meldt Rede TV! , partner van het TV BRICS-netwerk.

Het platform, ontwikkeld in minder dan 30 dagen door de Federale Gegevensverwerkingsdienst (Serpro), zal aangeven welke projecten een dringendere hervatting verdienen. Deze tool helpt de federale overheid bij het in kaart brengen en prioriteren.

Burgemeesters en wethouders zouden volgens het departement voorrang moeten geven aan projecten gericht op zorg, onderwijs, sport en cultuur. De lijst zou ook objecten uit het sociale programma Minha Casa, Minha Vida en projecten uit de portefeuille van het Ministerie van Steden moeten bevatten.

Gemeentelijke en staatsleiders hebben tot 10 april om de informatie bij te werken.

In samenwerking met ministeries gaat de Burgerkamer de database analyseren. Zij bepalen aan de hand van de instructies van de voorzitter welke werkzaamheden direct hervat moeten worden.

Volgens Serpro is het platform Mãos à Obra in recordtijd ontwikkeld. Het staatsbedrijf gebruikte LowCode-technologie, die de ontwikkeling van applicaties en websites versnelt, en WebApp-architectuur, die de toegankelijkheid en interactiviteit met gebruikers op zowel webbrowsers als mobiele apparaten verbetert.

Volgens Serpro vereisten het concept en het prototype van het product intensief gebruik van UX-tools die servicegebruikers meer flexibiliteit bieden. Datawetenschapsmethoden zijn ook toegepast om het proces van het verkrijgen, valideren, doorzoeken en consolideren van databases te ondersteunen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here