Impotentie kan op jonge leeftijd worden veroorzaakt door hartproblemen

Problemen met de gezondheid van het hart als je jong bent, kan later in je leven de oorzaak zijn van seksuele impotentie. Als je meer wilt weten over de relatie tussen deze twee factoren, lees dan zeker dit artikel dat gaat over een onderzoek hierover.

Goede seksuele prestaties hebben, op welke leeftijd dan ook, is uitermate belangrijk voor het zelfrespect en de gezondheid van mannen in het algemeen. Denken dat seksuele gezondheid gescheiden is van de rest van het functioneren van het lichaam, is een vergissing. En meer, als het gaat om de gezondheid van het hart.

Het is bekend dat mannen die genieten van een goede cardiovasculaire gezondheid ook genieten van een goede seksuele gezondheid. Omgekeerd kunnen mensen met hartproblemen ook last krijgen van impotentie ( seksuele disfunctie of moeite met het krijgen en behouden van een erectie ).

Hoewel dit niet nieuw is, heeft een recente studie interessante gegevens toegevoegd aan deze relatie tussen het hart en seks . Volgens onderzoekers van de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten kunnen hart- en vaatziekten in een vroeg stadium de belangrijkste oorzaak zijn van impotentie op latere leeftijd.

De resultaten van deze studie, die werden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Heart Association, toonden specifiek aan dat hart- en vaatziekten bij jonge mannen de beste manier is om te voorspellen of ze later aan erectiestoornissen zullen lijden.

Bovendien merkten de specialisten op dat mannen met meer verkalkte plaque en stijfheid in de slagaders 53 procent meer kans hadden op impotentie op latere leeftijd.

De studie werd uitgevoerd onder meer dan 1.800 gezonde mannen die gedurende meer dan negen opeenvolgende jaren werden gevolgd. De specialisten hielden rekening met ras, leeftijd en andere risicofactoren zoals diabetes, hoog cholesterol, zwaarlijvigheid en gewoonten als roken.

Onthoud dat als u risicofactoren heeft voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en u geen erectiestoornis wilt krijgen , u onder andere hartgezond moet eten, regelmatig moet sporten en niet moet roken. Op deze manier zorg je voor je hart en daarmee voor je seksuele gezondheid. Het is ook belangrijk dat u regelmatig naar uw arts gaat om uw bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel te laten controleren .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here